Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.
I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.
- Jag heter Seda och har jobbat som ansvarig för förskolans mottagningskök sedan 2019. Det viktigaste i min roll är att kvalitetssäkra den mat som vår cateringfirma levererar. Jag tycker att det är viktigt att ha kunskap om både mat och barn när vi pratar om måltider i förskolan.
- Vi erbjuder oftast yoghurt eller smörgås med mjölk till frukost. Till lunchen serveras alltid minst fyra olika grönsaker och salladsblandningar. Mellanmålet varieras mellan smoothie, yoghurt, smörgås med mjölk och frukt.
- Har du frågor eller funderingar så kan du alltid titta in i köket när du är på förskolan. Välkommen!
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.