×
 

På Blåbärsstället serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! Här på Blåbärsstället ser vi måltiden som en mycket viktig del av dagen. Vi vill att måltiden ska vara inbjudande, lustfylld och en upplevelse för alla våra sinnen. I vårt kök jobbar Stefan, som är kock, och Siham, som är köksbiträde.

Medvetna val 

Inom Pysslingen Förskolor arbetar våra kockar medvetet och strategiskt för att ditt barn ska erbjudas hälsosamma, klimatsmarta, vällagade och framförallt goda måltider. Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi endast MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Vi serverar minst två vegetariska luncher i veckan. 

Att lära sig om socialt samspel, att vara en bra kompis, att känna delaktighet och skapa förståelse för omvärlden och våra medmänniskor är basen i vår pedagogiska verksamhet men vi vill också lära ut hur balanserade måltider smakar och tillagas som en del i vårt uppdrag.

Mat och pedagogik

Måltiden är en möjlighet att mötas och samtala med varandra. Vi lägger upp maten på ett trevligt sätt och samtalar om maten vi äter. Frågor vi ställer oss är till exempel hur maten smakar, vad den innehåller och var den har sitt ursprung. Vi uppmuntrar barnen att med nyfikenhet smaka och skapa en förståelse om vikten av en sund kosthållning.

Lär känna förskolans köksbiträde

‒ Jag heter Siham och har arbetat på Blåbärsstället i många år. Det bästa med att arbeta med barn och mat är glädjen när barnen tycker om maten. Det viktigaste är att barnen får i sig energi för att orka leka hela dagen här på förskolan. 

‒ Till lunchen erbjuder vi alltid smörgås och pålägg samt tre olika grönsaker. Till frukost och mellanmål serveras gröt eller yoghurt med flingor samt smörgås med varierande pålägg. 

‒ Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att titta in till oss i köket när du är på förskolan.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.