×
 

Hej Camilla!

Camilla har arbetat inom Pysslingen Förskolor i tre år och älskar friheten att få utforska och utmanas varje dag.

Namn:: Camilla Barragán
Jobbar som:: Pedagog

  Vad gillar du mest med att vara pedagog på förskolan Blåbärsstället?

  ‒ Friheten att få utforska och utmanas varje dag tillsammans med både barn och kollegor. Jag gillar att ingen dag är lik den andra! Jag tycker också om mötet med våra vårdnadshavare när jag får berätta om allt roligt som vi gör med deras barn varje dag. Slutligen uppskattar jag också att våra chefer ser vår kunskap och utmanar oss. Vi får alltid möjlighet att bidra till vår egen utveckling.

  Hur arbetar ni på förskolan med rörelse och barns hälsa?

  ‒ Jag tycker att vi på Blåbärstället har en medvetenhet kring rörelse och hur viktig den är för vår hälsa. Som exempel arrangerar vi varje år Blåbärsloppet för alla barn och pedagoger.

  ‒ Vi har även en hälsovecka där barnen får pröva på nya aktiviteter varje dag såsom fotboll, hinderbanor och miniröris. Dessutom erbjuder vi dagligen våra barn frukter och grönsaker och pratar om dessa under våra samlingar och matsituationer. 

  ‒ Vi besöker ofta skogen där barnen utmanas på olika sätt och får öva upp koordination och kroppskontroll.

  Vad är viktigt för dig i mötet med barnens föräldrar?

  ‒ Att ha en tydlig dialog kring vår verksamhet och att de känner sig delaktiga och har god insyn i vår verksamhet. Att föräldrarna känner att vi ser just deras barn. Det är viktigt att få höra deras förväntningar på oss som pedagoger.

  Vilken är din favoritstund på dagen?

  ‒ Jag måste nog säga lunchen. Då finns tillfälle att verkligen se varje barn och få tid att prata med alla. Alla barnen får möjlighet att göra sig hörda och bli lyssnade på.

  Vad tycker du är förskolan Blåbärsstället styrkor?

  ‒ Jag har väldigt kompetenta kollegor. Vi har en bra barnsyn och ställer upp för varandra. Vi är glada kollegor som brinner för vårt uppdrag här på förskolan!

  Namn:: Camilla Barragán
  Jobbar som:: Pedagog