×
 

På Ängsbacken serverar vi mat för aktiva barn

Måltiderna är viktiga stunder på dagen. Bra mat behövs för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Vi arbetar också medvetet kring barnens möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir gemytlig.

Egen kock

Maten på Pysslingen Ängsbacken lagas av vår kock som arbetar medvetet för att ditt barn ska erbjudas hälsosamma, klimatsmarta, vällagade och framförallt goda måltider. Varje dag serveras många olika grönsaker och tillbehör till lunchen. Barn och pedagoger uppskattar doften av nybakat bröd och härliga kryddor som sprider sig när maten tillreds i vårt eget kök.

Följ gärna vår kock på instagram.com/angsbackenkitchen

Måltidspedagogik

En måltid består av olika moment som till exempel att lära sig om socialt samspel, att vara en bra kompis, att känna delaktighet och skapa förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Vi vill också lära ut hur balanserade måltider smakar och tillagas. Variationen av smaker, lukter, former och färger ger barnen tillfälle att uppleva maten med alla sinnen.

Hållbarhet

Pysslingen Ängsbacken har ett KRAV-certifierat kök till 25 procent. 

Vi erbjuder specialkost vid behov.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.