Om Ängsbacken
Mötet med varandra
Att lära sig om socialt samspel, att vara en bra kompis, att känna delaktighet och skapa förståelse för omvärlden och våra medmänniskor är basen i vår pedagogiska verksamhet.
Inflytande och kreativitet
Vi ger alla barn möjligheter att självständigt påverka sin dag på förskolan. Tillsammans fördjupar vi oss i barnens frågor och funderingar i olika projekt, vilket också blir synligt i de pedagogiska miljöerna Vi erbjuder barnen möjligheter att uttrycka sig genom skapande, sång, dans, drama samt digitala verktyg för att förstärka barnens upplevelser och intressen.
Naturvetenskap
I vår naturvetenskapliga profil utgår vi utifrån barnens frågor och funderingar för olika naturvetenskapliga ämnen I det arbetet jobbar vi också med hållbar utveckling utifrån ämnet vi har i fokus på just nu. Vi har också ett nära samarbete med köket, där vår kock gärna bidrar med sin kunskap om matens väg från jord till tallrik.
Utomhusvistelse
Vi är ute med barnen två gånger per dag. I området har vi en liten gård som vi har tillgång till. Där tillför vi lekmaterial och aktiviteter som utmanar barnen utifrån deras intressen. Vi går ofta på utflykt i natur och samhälle för att förstärka barnens lekar och rörelseglädje.
Välkommen att kontakta oss om du har frågor.
Vanliga frågor och svar
-
Alla våra förskolor följer respektive kommuns regler för ramtid och anpassar sina öppettider efter bland annat vårdnadshavarnas förvärvsarbete eller studier, inom dessa. Vill du veta mer om våra öppettider, kontakta platsansvarig på din förskola.
-
I Pysslingen Förskolor handlar ett bra kvalitetsarbete om att ständigt utvärdera den egna verksamheten för att förbättra och utveckla våra arbetssätt, förskolans miljöer och dagarnas innehåll för våra barn. Vi har flera verktyg som är särskilt viktiga för att vi ska kunna utveckla och säkerställa kvaliteten i våra förskolor. Läs mer om vårt kvalitetsarbete.
-
Vi följer samma taxa som den kommun barnet bor i och tillämpar, liksom kommunala förskolor, maxtaxa.
-
Förskolans läroplan är ett styrande dokument som innebär att förskolan har mål och riktlinjer för hur verksamheten ska bedrivas och kvalitetssäkras. Läroplanen gäller alla förskolor i hela Sverige och ger alla som arbetar i förskolan en tydlig riktning i hur vi ska arbeta för att ge varje barn möjlighet att må bra och utvecklas utifrån sin förmåga.
Hur läroplanen tillämpas i praktiken, när det gäller metoder och aktiviteter för att nå målen, kan variera från förskola till förskola.
-
Vi ägs av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag.
-
Ordet Pyssling betyder mycket småväxt person eller litet barn (källa: saob.se)
-
Sedan läroplanen för förskolan infördes 1998 heter det förskola istället för daghem, förkortat dagis, för att förtydliga verksamhetens pedagogiska innehåll. Förskolan är en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder till dess att de börjar förskoleklass.
-
Pysslingen Förskolor grundades 1986 då de två första förskolorna (som fortfarande finns kvar) startades i Nacka utanför Stockholm.
-
Det finns drygt 100 stycken från Malmö i söder till Östersund i norr.
There are no results matching your filtering.