×

Pasta för hungriga barn på Solängens förskola

På Utforskarna serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! På Utforskarna vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider.

I förskolans eget kök lagar våra kockar god och näringsrik mat till oss alla, men också till andra Pysslingförskolor i vår närhet.

Medvetna val

Förskolans kockar är noga med att laga mat från grunden och med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Mat och pedagogik

Våra kockar är också delaktiga i verksamheten med barnen, då de varje vecka serverar “veckans grönt” till alla avdelningar. Det kan exempelvis vara en grönsak, frukt eller rotfrukt som barnen får möjlighet att utforska vidare i undervisningen tillsammans med pedagogerna. 

På Utforskarna har vi matråd där barnen ges inflytande och får vara delaktiga i beslut som rör våra måltider.

Följ Utforskarnas kök

Är du nyfiken på vårt kök eller söker du inspiration? Spana in Utforskarnaskitchen på Instagram!