×

Hej Erica!

Erica är förskollärare på Utforskarna sedan 2016. Hon brinner för att inspirera och hjälpa barnen i deras lärande och utveckling.

Namn: Erica
Jobbar som: Förskollärare

Vad gör förskolan Utforskarna till en så bra plats för våra barn?

‒ Barn har hundra olika språk och vi ger dem förutsättningar så att de kan använda dem alla. Vi sätter barnen i centrum och tror på det kompetenta barnet, de blir lyssnade på och får möjlighet att uttrycka sig på många olika sätt.

‒ Barnens intressen avgör vilka projekt vi arbetar med. Barn tillåts vara barn här på Utforskarna, och får lära sig på ett roligt sätt där de får livslånga erfarenheter som de tar med sig när de lämnar förskolan.

Hur länge har du arbetat här?

‒ Jag började jobba på Utforskarna 2016, som nyexaminerad förskollärare. Jag har sett den från början lilla förskolan växa och bli nästan dubbelt så stor. Här har jag fått utvecklats till en nyfiken och säkrare pedagog.

Vilken är din favoritstund under dagen?

‒ Det är svårt att välja en favoritstund eftersom det händer så mycket hela tiden. Varje tillfälle jag får vara med barnen där vi kan utforska något tillsammans är stunder jag uppskattar – det kan vara i planerade aktiviteter, när vi arbetar med vårt projekt, eller spontana stunder i barnens lek och utforskande.

Vad gillar du mest med att vara pedagog på Utforskarna?

‒ Att vara pedagog på Utforskarna ger mig möjlighet att hjälpa barnen, att påverka och inspirera dem i sitt lärande och utveckling, vilket är en helt underbar känsla! Jag har fantastiska kollegor runt om mig som inspirerar mig lika mycket som barnen gör.

Hur tänker du kring förskolans inriktning och ett Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt?

‒ Det är ett fantastiskt arbetssätt och förhållningssätt. Vi vill skapa mötesplatser för det gemensamma lärandet utifrån ett Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt. Vi pedagoger lyssnar till barnets frågor, tankar, lösningar. Vi går bredvid och är stöttande, inte framför och visar vägen.

‒ Jag känner att jag lär mig mycket av barnen när jag får ser och höra deras tankegångar. Om barnen kör fast ska vi finnas där för att hjälpa dem vidare. Vi ska också utmana och ställa de rätta frågorna.

Vad är viktigt för dig i mötet med barnens föräldrar?

‒ Jag vill att föräldrarna ska känna sig trygga och välkomna när de kommer med sina barn till förskolan. De lämnar det viktigaste de har till oss, så därför är det viktigt för mig att ha en bra kommunikation med föräldrarna och förmedla trygghet så att de vet att deras barn kommer ha en bra dag på förskolan.

Namn: Erica
Jobbar som: Förskollärare