Vid måltiden lägger vi stor vikt vid att presentera maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfylld. Tillsammans lär vi oss hur maten blir till och om vikten av att minska matsvinnet.
Minst 25 procent av maten på Svampen är ekologisk och KRAV-märkt. Med stöd i Pysslingens gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk samt kött och fågel från Sverige. All nötfärs är EU-ekologisk eller KRAV-märkt. Minst två luncher i veckan är vegetariska.
Hej! Jag heter Mustafa och började jobba på Svampen i april 2023. Jag är utbildad kock och har jobbat i förskolekök de senaste 10 åren. Jag har erfarenhet inom specialkost och jag gillar att laga mat från grunden. För mig är det viktigt med varierad mat för barnen i förskola, de behöver det för att orka hela dagen. Så varför jobbar jag helst i förskola? Jo, därför att mätta och glada barn får mig att gilla mitt jobb ännu mer. Barnen är vår framtid och det mest värdefulla i livet.
Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kika in i köket när du är på förskolan.
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.