Hej Denice!

Denice har varit med sedan Boängens start och uppskattar förskolans fantastiska utomhusmiljöer.

Namn: Denice
Jobbar som: Pedagog

Vad gör förskolan Boängen till en så bra plats för våra barn? 

- Med en stor gård med skog och varierat underlag, får alla barn så många möjligheter till utforskande i olika sorters terräng. Gården välkomnar även alla barns olikheter och är möjlig att anpassas utifrån det!

- På Boängen arbetar ett härligt gäng pedagoger som möter barnen på deras nivå och som ser utmaningar som något positivt, och det tror jag både barn och vårdnadshavare känner av! 

- Boängen är en plats där möjligheterna att påverka är stor, oavsett vilken ålder man är i kommer man sätta sig prägel här. 

Hur länge har du jobbat här?

- Jag har jobbat här sedan starten av Boängen och i augusti 2020 öppnade vi dörrarna första gången för våra fantastiska barn.

Vilken är din favoritstund på dagen? 

- Det är svårt att välja bara en, varje gång jag får höra eller se barnens reflektioner och observationer de gör, blir det en favoritstund. Så jag har många sådana. 

Vad gillar du mest med att vara pedagog på förskolan Boängen? 

- Att mötas av ett så härligt gäng barn med deras fenomenala vårdnadshavare! Som under denna tid varit så förstående med att allt är nytt och att vi lär oss tillsammans på ett helt annat sätt nu när det verkligen är nytt för oss alla. Det kommer vi alla växa utifrån så mycket! 

Hur tänker du kring förskolans inriktning mot Natur, Hälsa och Rörelse? 

- Jag tycker det är så fantastiskt att barnen kan få lära sig i autentiska miljöer utomhus då det kan bli mer konkret för dem. 

-  Även att få röra mer på sig, utmana sig motoriskt och få vara mycket utomhus är hälsofrämjande! Att ha skogen på gården och att få vistas i skog har även forskats på att det minskar stress och kan lugna sinnet, vilket är något jag tror vi alla behöver ibland, stora som små.

Vad är viktigt för dig i mötet med barnens föräldrar?

- Att alla vårdnadshavare får ett varmt välkomnande och ett avsked under dagen, att de känner sig sedda! Sedan att få delge något kort kring deras barns lärande och utveckling känner jag är viktigt för mig.

Namn: Denice
Jobbar som: Pedagog