Pyss bygger med klossar på Pysslingen förskolor

Ställ ditt barn i kö

Pysslingen Förskolor Boängen

Vad roligt att du är intresserad av att börja hos oss!

Knivsta kommun har en central kö, till vilken alla förskolor i kommunen är anslutna. Vi tar emot barn i tur och ordning efter kön. Syskon till barn som redan går på förskolan har förtur.

Kontaktperson för frågor kring kösystemet är vår intendent.

Jag vill ställa mitt barn i kö

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja i förskolan! Därför vill vi att starten ska bli så bra som möjligt. När du och ditt barn börjar på Boängen kommer ni att introduceras i förskolans verksamhet och rutiner. Du möter pedagoger som är nyfikna på just ditt barn och du kommer att ges möjlighet att ställa alla de frågor och funderingar som du har. Det är väldigt viktigt med en öppen och förtroendefull dialog kring ditt barns behov och utveckling på förskolan.

Under inskolningen får vi i lugn och ro lära känna ditt barn och få reda på mer om vad ditt barn tycker om, vilka rutiner hen är van vid och vad du som förälder tycker är viktigt för ditt barn. Det läggs stor vikt vid att barnen känner trygghet, kommer till ro i rutiner och miljö samt lär känna sina nya kamrater och pedagoger tillsammans med dig som vårdnadshavare. De barn som redan finns på förskolan är en viktig del i inskolningen och bidrar med kamratskap och grupptillhörighet.

Innan inskolningen får du hem ett inskolningsmaterial med information som du behöver inför starten, datum och tider etc. Vi räknar med att inskolningen tar en vecka, med den första introduktionsdagen inräknad. Under vecka två behöver en vårdnadshavare vara tillgänglig på telefon och kortare dagar kan vara aktuellt utifrån varje barns behov.

Barn på inskolning med Pysslingens ryggsäck

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?