×
 

Hoppa till innehållet
två barn blåser såpbubblor utomhus

Om Zinken

På förskolan Zinken bildar omsorg, utmaningar och lärande en helhet för förskolans verksamhet. Vi pedagoger utgår från barnens intressen när vi planerar aktiviteter och utformar lärmiljön, som är omsorgsfullt planerad för att vara inbjudande och utmanande för barnen. Vi pedagoger är aktivt medforskande tillsammans med barnen för att kunna utmana varje enskild individ på ett lustfyllt sätt.

Hållbar utveckling, Friluftsfrämjandet och Grön flagg

I utevistelsen ges mer rörelserum, frisk luft och möte med både natur och kultur. Närheten till parker, natur, kultur och kommunikationer ger oss stora möjligheter att variera vår verksamhet. Vi vill ta tillvara på möjligheterna som finns i naturen runt omkring oss i vårt fantastiska närområde samt värna om vår miljö och de djur som lever här.

Vi uppmärksammar också det skräp vi ser, pratar om återvinning samt om att ta hand om och värna om vår miljö. Vi källsorterar och besöker återvinningsstationen kontinuerligt tillsammans med barnen och reflekterar kring hur vi kan ta hand om vår planet. Vi använder mycket naturmaterial och återbruk till lärmiljöer och i verksamheten.

På detta sätt arbetar vi med hållbar utveckling och Grön Flagg med inriktning på naturvetenskap, djur och natur. Genom ett processinriktat arbetssätt med naturmaterial som utgångspunkt och utforskande som inställning, möter barnen läroplanens olika ämnen i ett gemensamt projekt efter deras intresse.Vi ser lärandet i vardagliga situationer som en viktig del i vår verksamhet. Tillsammans upptäcker vi bubblorna som bildas av tvålen när vi tvättar händerna och observerar knopparna som sticker upp ur rabatten. Barnen uppmuntras i olika situationer att försöka själva och att hjälpa varandra.

Värdegrundsarbete

Vårt värdegrundsarbete utgår ifrån Barnkonventionen och vi arbetar aktivt med trygghetsvandring och barns inflytande.

Vårt förhållningssätt präglas av respekt och varsamhet inför varje individ, lyhördhet och god kommunikation. Vi lyfter och stödjer olikheter i mötet mellan barnen.

Ramtid

Vi följer Stockholms stads regler för ramtid och vårdnadshavare har rätt till omsorg för sina barn alla helgfria vardagar mellan klockan 06.30-18.30, om behov finns. Barnen i vår förskola är försäkrade i en olycksfallsförsäkring via Stockholm Stad.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Vanliga frågor och svar

  • Alla våra förskolor följer respektive kommuns regler för ramtid och anpassar sina öppettider efter bland annat vårdnadshavarnas förvärvsarbete eller studier, inom dessa. Vill du veta mer om våra öppettider, kontakta platsansvarig på din förskola.

  • I Pysslingen Förskolor handlar ett bra kvalitetsarbete om att ständigt utvärdera den egna verksamheten för att förbättra och utveckla våra arbetssätt, förskolans miljöer och dagarnas innehåll för våra barn. Vi har flera verktyg som är särskilt viktiga för att vi ska kunna utveckla och säkerställa kvaliteten i våra förskolor. Läs mer om vårt kvalitetsarbete.

  • Vi följer samma taxa som den kommun barnet bor i och tillämpar, liksom kommunala förskolor, maxtaxa.

  • Förskolans läroplan är ett styrande dokument som innebär att förskolan har mål och riktlinjer för hur verksamheten ska bedrivas och kvalitetssäkras. Läroplanen gäller alla förskolor i hela Sverige och ger alla som arbetar i förskolan en tydlig riktning i hur vi ska arbeta för att ge varje barn möjlighet att må bra och utvecklas utifrån sin förmåga.

    Hur läroplanen tillämpas i praktiken, när det gäller metoder och aktiviteter för att nå målen, kan variera från förskola till förskola.

  • Vi ägs av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag.

  • Ordet Pyssling betyder mycket småväxt person eller litet barn (källa: saob.se)

  • Sedan läroplanen för förskolan infördes 1998 heter det förskola istället för daghem, förkortat dagis, för att förtydliga verksamhetens pedagogiska innehåll. Förskolan är en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder till dess att de börjar förskoleklass.

  • Pysslingen Förskolor grundades 1986 då de två första förskolorna (som fortfarande finns kvar) startades i Nacka utanför Stockholm.

  • Det finns drygt 100 stycken från Malmö i söder till Östersund i norr.