×
 

Våra inriktningar

Mörkhårig flicka tittar in i kameran

Fördjupat värdegrundsarbete

Vi är en HBTQ-certifierad förskola. Detta innebär att vi arbetar medvetet för en öppen och inkluderande verksamhet för alla, med inflytande från barnen.

Hållbar utveckling, Friluftsfrämjandet och Grön Flagg

Vi uppmärksammar djur och natur i vår omgivning och går på utflykter flera gånger i veckan. Vi arbetar processinriktat med naturmaterial som utgångspunkt och utforskande som inställning.

Språk och kommunikation

Vi sätter stort värde i de möten och samtal som uppstår under dagen mellan barn och barn samt barn och pedagog. Vi arbetar med sagor, sjunger och rimmar, läser ofta böcker och använder ibland litteratur digitalt genom appar.

Så ser det ut hos oss!

Titta in hos oss och upplev vår verksamhet.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Möt en av våra pedagoger

 • Inga kategorier
 • Pysslingen Zinken är en förskola vid Zinkensdamm med fokus på hållbar utveckling och naturvetenskap

  På Zinkens förskola vid Zinkensdamm arbetar vi med hållbar utveckling och Grön Flagg. Redan från tidig ålder får barnen med sig vikten av att ta hand om vår miljö och lär sig hur man återvinner och källsorterar. Vi gör ofta besök i naturen i förskolans närmiljö där barnen får utforska och upptäcka vår omgivning. Mycket av det vi hittar ute i naturen tar vi med oss in i verksamheten och fördjupar oss i. 

  Fördjupat värdegrundsarbete på Zinkens förskola på Södermalm

  Zinkens förskola på Södermalm är en HBTQ-certifierad förskola där vi har ett fördjupat värdegrundsarbete. Vi arbetar utifrån de sju diskrimineringsprinciperna som bland annat innebär att våra pedagoger ska bemöta alla fördomsfritt, vara medvetna om hur vi tilltalar barnen och undvika stereotypa uppfattningar. Vi ser varje barn som en kompetent individ och stödjer olikheter och möten mellan barnen. Respekt, lyhördhet och god kommunikation är några av våra ledord. Hos oss får barnen vara sig själva.

  En förskola vid Zinkensdamm där du kan vara med och påverka

  För att både du och ditt barn ska vara trygga på vår förskola vid Zinkensdamm har vi dagliga samtal både vid lämning och hämtning. Du får en muntlig rapport om ditt barns utveckling och vi uppmuntrar barnet att själv berätta om sin dag på förskolan. Varje termin har vi flera möten där du kan dela med dig av din tankar och idéer och vara med och påverka vår verksamhet.

  Här kan du läsa mer om Zinken.