
Om Tuvan
Kamratskap och värdegrund
På vår förskola är kamratskap och en stark värdegrund grunden för en trygg och trivsam miljö. Genom lek, samarbete och samtal lär sig barnen att visa omtanke, dela med sig och hantera konflikter på ett respektfullt sätt. Vi arbetar aktivt för en inkluderande gemenskap där varje barn känner sig värdefullt och delaktigt.
Vår förskola bidrar till social hållbarhet genom att stärka barnens empati, ansvarstagande och förståelse för allas lika värde. Med tydliga rutiner och vuxna som förebilder skapar vi en trygg grund där barnen utvecklar viktiga sociala färdigheter för livet. Barnens ges också möjlighet att själva påverka sin dag på förskolan.
Språkutveckling
Språkutveckling genomsyrar hela vår verksamhet, och vi arbetar dagligen med att stärka barnens språk på ett naturligt och lustfyllt sätt. Genom lek, högläsning, sång, rim och ramsor skapar vi en språkrik miljö som uppmuntrar till nyfikenhet och samspel.
Vi läser många böcker och använder det digitala biblioteket Polyglutt, som erbjuder ett brett utbud av böcker på flera språk. För att stärka barnens olika uttryckssätt arbetar vi även med rörelse, musik, skapande och drama. När det är lämpligt använder vi digitala verktyg för att ytterligare inspirera och utveckla språket. Språkutveckling är en röd tråd i vår verksamhet – varje dag, i varje aktivitet!
Naturen är vår vardag
Våra två gårdar och omgivande naturområden inbjuder till utforskande, lek och lärande. Vi använder utomhusmiljön mycket - det vi kan göra inne kan vi också göra ute. Vi vistas mycket i den fina närmiljön och följer årstidernas växlingar genom upptäckter i naturen.
Matglädje och näringsrika måltider
På Tuvan värdesätter vi god och näringsrik mat som en viktig del av barnens välmående och utveckling. Vår egen kock lagar dagligen näringsrika måltider från grunden, med fokus på bra råvaror och en balanserad kost. Kreativiteten flödar i köket – det bjuds på goda och varierade måltider! Måltiderna är en stund av gemenskap där barnen får utforska nya smaker, utveckla matglädje och lära sig om vikten av bra matvanor.
Vanliga frågor och svar
-
Alla våra förskolor följer respektive kommuns regler för ramtid och anpassar sina öppettider efter bland annat vårdnadshavarnas förvärvsarbete eller studier, inom dessa. Vill du veta mer om våra öppettider, kontakta platsansvarig på din förskola.
-
I Pysslingen Förskolor handlar ett bra kvalitetsarbete om att ständigt utvärdera den egna verksamheten för att förbättra och utveckla våra arbetssätt, förskolans miljöer och dagarnas innehåll för våra barn. Vi har flera verktyg som är särskilt viktiga för att vi ska kunna utveckla och säkerställa kvaliteten i våra förskolor. Läs mer om vårt kvalitetsarbete.
-
Vi följer samma taxa som den kommun barnet bor i och tillämpar, liksom kommunala förskolor, maxtaxa.
-
Förskolans läroplan är ett styrande dokument som innebär att förskolan har mål och riktlinjer för hur verksamheten ska bedrivas och kvalitetssäkras. Läroplanen gäller alla förskolor i hela Sverige och ger alla som arbetar i förskolan en tydlig riktning i hur vi ska arbeta för att ge varje barn möjlighet att må bra och utvecklas utifrån sin förmåga.
Hur läroplanen tillämpas i praktiken, när det gäller metoder och aktiviteter för att nå målen, kan variera från förskola till förskola.
-
Vi ägs av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag.
-
Ordet Pyssling betyder mycket småväxt person eller litet barn (källa: saob.se)
-
Sedan läroplanen för förskolan infördes 1998 heter det förskola istället för daghem, förkortat dagis, för att förtydliga verksamhetens pedagogiska innehåll. Förskolan är en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder till dess att de börjar förskoleklass.
-
Pysslingen Förskolor grundades 1986 då de två första förskolorna (som fortfarande finns kvar) startades i Nacka utanför Stockholm.
-
Det finns drygt 100 stycken från Malmö i söder till Östersund i norr.
Det finns inga resultat som matchar din filtrering.