×
 

På Skogsgläntan serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! På Skogsgläntan vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och ser därför till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider.Vi får lunchen levererad från ett av våra cateringkök i Hammarby Sjöstad. Menyn heter "Klimatsmart" och en stor del av råvarorna är ekologiska.

Medvetna val

Med stöd i Pysslingens gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk och svensk kyckling. På Skogsgläntan serverar inget fläsk och minst två luncher i veckan är vegetariska. 

Mat och pedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.