×
 

Våra inriktningar

Språk

Vår förskola har en språkprofil vilket betyder att vi fokuserar på språk och kommunikation i allt vi gör. Vi använder bildstöd och lite av TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation).

Utforskande projektarbete

Barnens intressen och utforskande ligger som grund för hur vi formar innehållet i våra projekt. Detta ger barnen fullt utrymme för inflytande över sin utbildning.

Familjen i centrum

Vi jobbar aktivt för att både vårdnadshavare och barn ska vara delaktiga och ha inflytande över verksamheten.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Möt en av våra pedagoger

 • Inga kategorier
 • Förskolan i Rågsved med familjen i centrum

  På Skogsgläntans förskola i Rågsved vill vi att du som vårdnadshavare ska känna dig delaktig i hur vår verksamhet utformas. Därför bjuder våra pedagoger in till dagliga samtal, men även till regelbundna utvecklingssamtal och förskoleråd. Vi låter även barnen få inflytande över sin vardag, bland annat genom att uppmuntra dem att ställa frågor som vi sedan reflekterar över tillsammans.

  Språkprofil

  Vår förskola har en språkprofil vilket betyder att vi fokuserar på språk och kommunikation i allt vi gör. Vi använder bildstöd och lite av TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation). Vi ser också till att lyssna på barnen när de pratar och visar något för att de ska förstå värdet av att fortsätta kommunicera via talat språk eller kroppsspråk. De får lyssna på högläsning och samtala om det som de lyssnar på för att befästa nya och fler begrepp. 

  Den trygga förskolan i Vantör

  Vårt läge med några minuters gångavstånd till tunnelbana gör att vår förskola passar boende i Vantör med omnejd, såsom Högdalen, Örby och Hagsätra, då det är lätt att ta sig hit. Hos oss får ditt barn vistas i en trygg och inspirerande miljö i ett lugnt bostadsområde och tas om hand av engagerade pedagoger. Ditt barn får tillgång till flera inspirerande och lärorika miljöer inomhus såväl som utomhus. Vi tar ofta ut barnen på utflykter i närområdet och har dessutom en egen gård där barnen bland annat får prova på att odla!


  Här kan du läsa mer om Skogsgläntan.