×

 

Pysslingen förskolor använder Schoolsoft

Schoolsoft

- vårt verktyg för kommunikation

Det är spännande att höra barnen berätta om hur dagen på förskolan har varit. I Pysslingen Förskolor vill vi göra det enkelt för dig att fånga upp ditt barns tankar och upplevelser. Genom vårt digitala kommunikationsverktyg Schoolsoft får du en inblick i ditt barns vardag och utveckling på förskolan. I Schoolsoft hittar du också viktig information från pedagogerna och ledningsteamet.

Du kan logga in i Schoolsoft både från webben och via Schoolsofts app!

Logga in för vårdnadshavare

Vanliga frågor och svar om Schoolsoft

Vad är Schoolsoft och hur använder jag det?

Schoolsoft är ett verktyg för kommunikation och dokumentation. Du som förälder kan enkelt ta del av vad som sker hos oss på dagarna och fånga upp ditt barns tankar och reflektioner hemma. Våra pedagoger får i sin tur underlag för reflektion, analys, uppföljning och utvärdering som en del i sitt systematiska kvalitetsarbete. Du kan kan också läsa mer på Schoolsofts egen webbplats.

Varför använder ni Schoolsoft?

Schoolsoft används på alla AcadeMedias för- och grundskolor och är ett beprövat system med säker inloggning, anpassat till den nya EU-lagstiftningen (GDPR) som skyddar dina och ditt barns personuppgifter. Verktyget ger varje förskola goda möjligheter att på ett enkelt och säkert sätt se och samarbeta kring barnens utveckling och lärande på förskolan.

Hur loggar jag in via webben?

 1. Gå till http://sms.schoolsoft.se/pysslingenforskolor/2fa
 2. Klicka på den blå länken: ”Klicka här för att logga in med Mobilt BankID”.
 3. Fyll i ditt personnummer och klicka på ”Nästa”.
 4. Du kommer nu att få fylla i din sexsiffriga kod för mobilt bank-id.
 5. Nu är du inloggad i Schoolsoft!

Du behöver alltså inget användarnamn eller lösenord för att logga in, utan ett mobilt bank-id som du skaffar hos din bank. Du kan logga in via en webbläsare i din dator, mobil eller läsplatta så länge du har internetuppkoppling.

Hur loggar jag in via appen första gången?

 1. Gå till App Store eller Google Play.
 2. Skriv ”Schoolsoft” i sökfältet.
 3. Ladda ner och installera appen.
 4. Öppna Schoolsoft-appen och skriv in namnet på ditt barns förskola.
 5. Välj ditt barns förskola i listan som kommer upp.
 6. Välj ”Vårdnadshavare” som användartyp.
 7. Klicka på ”Logga in”.
 8. Välj ”BANKID”. Om du har ett mobilt bank-id installerad i din mobiltelefon kommer du automatiskt att slussas till bank-id-appen. Om du inte har ett bank-id installerat i din mobil kommer du att få välja att logga in med bank-id på en annan enhet. Om du inte har något bank-id alls behöver du först skaffa det hos din bank.
 9. Följ anvisningarna i bank-id-appen.
 10. Nu är du inloggad i Schoolsoft!