×
 

Hej Samira!

Samira har arbetat som barnskötare på förskolan Nytorget sedan 2016 och hon tycker att det är viktigt att bygga lärandet kring barnens nyfikenhet och intressen.

Samira pedagog Pysslingen Förskolor

Namn:: Samira Maimouni
Jobbar som:: Barnskötare

  Vad gillar du mest med att vara pedagog på Nytorget?

  - En av de saker som jag gillar mest med att vara pedagog på förskolan Nytorget är att miljön har så mycket att bjuda på! Det är mysigt här. Både den inre gården med sina lutningar, berg och lite skog samt med närheten till naturen och olika parker. Vår miljö uppmuntrat barnen till rörelse på ett spontant och naturligt sätt. Gårdens lutning inbjuder barnen att springa! Vår förskola ligger i en myllrande stadsmiljö där vi möter unga, äldre, barn och djur. 

  Hur tänker du kring förskolans inriktning?

  - Vi arbetar på ett medvetet sätt med barns delaktighet och inflytande. Vi tycker att det är viktigt att fånga barnens nyfikenhet och intresse och utveckla projektet utifrån det. Ett exempel på det är när vi var på utflykt och barnen hittade några sniglar. Barnen visade stort intresse för dem. Vi tog med dem till förskolan och tog tillsammans reda på vad de gillar för mat och vi byggde ett fint bo till sniglarna. Nästa dag fick sniglarna komma hem igen. Vi lånade böcker om sniglar för att barnen ville veta mer.

  Vad är viktigt för dig i mötet med barnens föräldrar?

  - För mig är det viktigt att ha ett förtroendefullt samarbete med vårdnadshavarna, det arbetar vi aktivt för. De lämnar det bästa de har till oss på förskolan och vi tar emot dem. Tillsammans gör jag och mina kollegor så att vårdnadshavare och barn känner sig trygga med utbildningen på förskolan.

  Namn:: Samira Maimouni
  Jobbar som:: Barnskötare