
Om Myrängen
Vi bär en djup respekt till barnen och deras vilja att utforska världen. Barnens kreativitet, idéer och fantasier driver vårt projektinriktade arbete framåt i riktning mot läroplanens mål. Ett transdiciplinärt sätt att förhålla oss till undervisning gör att olika ämnen får leva i växelverkan med varandra sida vid sida. Förbindelser mellan olika ämnen skapar mening och sammanhang.
Trygghet och resiliens
På våra förskolor lägger vi stor vikt i början på varje läsår på att etablera en trygghet i gruppen, vare sig man är helt ny på förskolan, ny på sin avdelning eller lite ovan efter en ledig sommar. Vi ser trygghet som grunden till allt lärande. Till vår hjälp i arbetet med det vi kallar grundverksamheten använder vi Linda Palms 10 Kompisböckerna baserade på Barnkonventionen, Rädda barnens material Stopp min kropp för att arbeta med barnens kroppsliga integritet, samt Stina Wirséns Liten och Trygg för att utveckla barnens förståelse för sina egna och andras känslor.
Språkutveckling
Tillsammans med en grundtrygghet är språket basen för barnens utveckling och lust att leka och lära. På vår förskola erbjuder vi skriftspråksvänliga miljöer och arbetar varje dag med barnens språk och språklig medvetenhet med stöd av Pysslingens Språkstrategi. Högläsning sker dagligen i små grupper och vi använder även Före Bornholmsmodellen, som ger mycket inspiration för lekfulla språksamlingar i förskolan.
Digital kompetens
Digital kompetens är i grunden en demokratifråga. Under sin tid på vår förskola vill vi ge barnen förutsättningar att lära sig förstå den digitalisering de möter i vardagen. Vi vill ge dem verktyg för att skapa och konstruera, utforska, kommunicera samt dokumentera med olika digitala tekniker samt att utveckla ett källkritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik. Med stöd av Pysslingens digitaliseringsstrategi säkerställer vi att barnen på sikt kan delta aktivt i vårt digitala samhälle genom att använda sin röst. På alla våra förskolor har vi en IKT pilot som deltar i både externa och interna fortbildningsinsatser och lotsar kollegorna vidare.
Demokrati i vardagen
Genom att reflektera över varandras olika sätt att förstå omvärlden på och genom att belysa våra subjektiva strategier får barnen möjlighet att leva i demokrati i vardagen. Ord som samarbete, solidaritet och olikhet är viktiga i vår reflektion med barnen i vårt demokrati- och värdegrundsarbete. Lyssnande, dokumentation och reflektion är viktiga ord i vårt systematiska kvalitetsarbete. Barn, vårdnadshavare och kollegor ‒ alla är vi delar i detta arbete som tillsammans skapar en helhetsbild av vårt nuläge och våra kommande utmaningar.
Välkommen att kontakta oss om du har frågor.
Vanliga frågor och svar
-
Alla våra förskolor följer respektive kommuns regler för ramtid och anpassar sina öppettider efter bland annat vårdnadshavarnas förvärvsarbete eller studier, inom dessa. Vill du veta mer om våra öppettider, kontakta platsansvarig på din förskola.
-
I Pysslingen Förskolor handlar ett bra kvalitetsarbete om att ständigt utvärdera den egna verksamheten för att förbättra och utveckla våra arbetssätt, förskolans miljöer och dagarnas innehåll för våra barn. Vi har flera verktyg som är särskilt viktiga för att vi ska kunna utveckla och säkerställa kvaliteten i våra förskolor. Läs mer om vårt kvalitetsarbete.
-
Vi följer samma taxa som den kommun barnet bor i och tillämpar, liksom kommunala förskolor, maxtaxa.
-
Förskolans läroplan är ett styrande dokument som innebär att förskolan har mål och riktlinjer för hur verksamheten ska bedrivas och kvalitetssäkras. Läroplanen gäller alla förskolor i hela Sverige och ger alla som arbetar i förskolan en tydlig riktning i hur vi ska arbeta för att ge varje barn möjlighet att må bra och utvecklas utifrån sin förmåga.
Hur läroplanen tillämpas i praktiken, när det gäller metoder och aktiviteter för att nå målen, kan variera från förskola till förskola.
-
Vi ägs av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag.
-
Ordet Pyssling betyder mycket småväxt person eller litet barn (källa: saob.se)
-
Sedan läroplanen för förskolan infördes 1998 heter det förskola istället för daghem, förkortat dagis, för att förtydliga verksamhetens pedagogiska innehåll. Förskolan är en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder till dess att de börjar förskoleklass.
-
Pysslingen Förskolor grundades 1986 då de två första förskolorna (som fortfarande finns kvar) startades i Nacka utanför Stockholm.
-
Det finns drygt 100 stycken från Malmö i söder till Östersund i norr.
Det finns inga resultat som matchar din filtrering.