×
 

På Limhamns förskola serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! På Limhamn vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra barn hemlagad mat varje dag. I köket arbetar sedan många år Jordanka, som lockar med utsökta dofter, smaker och färger i sin omsorgsfulla matlagning.

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi endast MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Vi serverar dessutom minst två vegetariska luncher i veckan. 

Mat och pedagogik

Att lära sig om socialt samspel, vara en bra kompis, känna delaktighet och skapa förståelse för omvärlden och våra medmänniskor är basen i förskolans pedagogiska verksamhet, men som en del i vårt uppdrag vill vi också lära ut hur balanserade måltider smakar och tillagas.

Vi ser måltiden som en viktig del i den pedagogiska verksamheten. Vid matsituationen försöker vi skapa en lugn och harmonisk miljö, med många tillfällen till goda samtal. Barnen uppmuntras till att dela och ta upp sin mat själva.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.