×
 

Hoppa till innehållet

På Brovakten serverar vi mat för aktiva barn

På Brovaktaren vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid inte bara blir energipåfyllning utan också en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider! Vi serverar frukt både förmiddag och eftermiddag. Lunchen tillagas enligt Pysslingens måltidspolicy och vi erbjuder ett varierat mellanmål. 

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy för Pysslingen förskolor erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svensk kyckling och kött från godkända leverantörer. Minst två luncher i veckan är dessutom vegetariska. 

Måltidspedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

God mat från Sodexo

Sodexo arbetar utifrån tre hörnstenar: God, hållbar och inkluderande.

God: En förutsättning för att barn ska få i sig den näring de behöver är att maten är god, så att de vill äta den. Vi lägger stor vikt på smak, presentation och kvalitet.

Hållbar: Vårt hållbarhetstänk genomsyrar allt vårt arbete. Från hur råvaror produceras till hur vi aktivt kan jobba förebyggande med matsvinn för att minska vårt ekologiska fotavtryck.

Inkluderande: Vissa av oss behöver specialkost. Alla ska kunna äta ordentligt och det ska alltid finnas säkra och anpassade alternativ att tillgå till den som behöver det.

Läs mer om Sodexo här!

Mat på en vagn, ris och chili con carne.
skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.