Pysslingen Förskolor etablerar sig i Nynäshamn

I augusti öppnar Pysslingen Förskolor sin första förskola i Nynäshamns kommun. Förskolan ligger i den nybyggda fastigheten Fyren med ljusa, kreativa lokaler, eget tillagningskök och tre gårdar inspirerade av vårt fokus på hållbar utveckling, upptäckande och gemenskap.
barn och pedagog pysslar tillsammans på förskolan

Pysslingen Förskolor är Sveriges äldsta friskoleorganisation och grundades redan 1986. Pysslingen har genom åren vuxit både genom förvärv och nystarter och har idag 110 förskolor runtom i Sverige. Öppningen av Fyrens förskola är den första i Nynäshamns kommun. 

-Det är väldigt roligt att vi nu får möjlighet att vidareutveckla Pysslingen Förskolor genom ytterligare en förskola. Nynäshamn är en fantastisk plats som erbjuder naturlig tillgång till hav och natur. Vi ser fram emot att välkomna barn och deras vårdnadshavare till Fyrens förskola i augusti, säger Veronica Rörsgård, chef Pysslingen Förskolor.

Fokus på hållbarhet

Förskolan, som byggs av Magnolia Samhällsfastigheter, ligger i den nybyggda fastigheten Fyren på Telivägen. En spännande byggnad med fokus på hållbarhet, energi och ekologi. Något som även kommer att synas tydligt i förskolans inriktning som är just hållbarhet. Förskolan kommer att erbjuda plats för 77 barn i åldrarna 1-5 år. Det finns ett välutrustat tillagningskök som kommer att erbjuda mat lagad från grunden, även det som en del i förskolans inriktning på hållbarhet. Utemiljön kommer att inspireras av odling och hav på tre fina gårdar, en stor och två lite mindre. 

Bevara det lokala och dra nytta av Pysslingens storlek

Styrkan med Pysslingen Förskolor är att förena det lokala perspektivet ute på förskolan med fördelarna av att vara en del av en större organisation. Det handlar om att bevara den lilla förskolan och samtidigt dra nytta av Pysslingen Förskolors storlek.

-Det som förenar våra förskolor är vår gemensamma värdegrund, vårt kvalitetsarbete och vårt fokus på det omsorgsfulla lärandet, säger Veronica Rörsgård.

Pysslingen Förskolor ser fram emot att lära känna en ny kommun och bidra med såväl arbetstillfällen som förskoleplatser för kommunens barn.

För mer information, kontakta:

Veronica Rörsgård, chef Pysslingen Förskolor

Tel: 0730-55 17 20