Presentation Karl Johans Skola

Vanlig och ovanlig skola
Karl Johans Skola är en vanlig grundskola med 540 elever som omfattar fjärde till och med nionde skolåret. Vi skiljer oss dock från de flesta grundskolor genom att vara en fristående skola.
Precis som andra grundskolor följer vi den ordinarie läroplanen. Vi får kommunala bidrag till vår verksamhet och det kostar ingenting att vara elev på skolan men man måste bekosta sina resor till skolan själv.Mycket musik
I det dagliga arbetet skiljer vi oss märkbart från de flesta andra skolor genom vår tydliga musikprofil. Vi ägnar oss särskilt mycket åt körsång, men som elev på skolan får man också kunskaper i röstvård, tonbildning, musiklära, gehörslära, musikhistoria och musiklyssning. En gång i veckan har vi bruksspel då alla får lära sig grunderna i att spela trummor, gitarr, bas och synth. Till detta har vi tre välutrustade musiksalar. Målet är att ge en bred musikalisk grund som antingen gagnar ett fortsatt amatörmusicerande eller blir en språngbräda för högre musikstudier.

 

Musikaler och konserter
Viktiga komplement till undervisningen i skolan är egna konserter och andra framträdanden. Vi uppträder på föräldramöten, avslutningar och andra arrangemang. På Karl Johans Skola sätter vi upp musikaler och ger årliga jul- och vårkonserter.

Skola för elever med musikintresse
Läroplanens ”elevens val” och ”skolans val” används hos oss helt till musikfördjupning. Det innebär att man som elev har musik fyra lektioner i veckan. För att uppskatta detta krävs att man tycker det är roligt att sjunga och har ett stort musikintresse.


Arbetssätt och pedagogik
På vår skola möter man såväl traditionellt arbete, inom ramen för olika ämnen, som ämnesöverskridande temaarbete. Vi arbetar med individuella utvecklingsplaner för varje elev där tydliga pedagogiska mål sätts upp i samarbete mellan lärare elev och föräldrar. Uppföljning sker under hela skoltiden och gör det möjligt att stämma av elevens utveckling i förhållande målen.


Nära samarbete med föräldrarna
Personalen är förstås viktig för hur väl skolan fungerar men föräldrarnas betydelse värdesätter vi också högt. Vår övertygelse är att elevens sociala och pedagogiska utveckling bäst gynnas av ett samarbete mellan föräldrar och personal.


Pysslingen vår huvudman
Vår huvudman är Pysslingen Förskolor och Skolor AB, ett företag som sedan mitten av 80-talet arbetat med fristående förskolor och skolor. Pysslingen har gått i bräschen för friskolor i Sverige och är nu en av de mest erfarna aktörerna på området. En fristående skola fungerar som ett företag där rektor har det yttersta ansvaret för både pedagogik och ekonomi på sin enhet.
 

Kvalitetsarbete

 
 

Hitta till oss

 

Visa större karta

 

Rektor: Lena Boström

Älvtomtagatan 56

703 42 Örebro

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

T Rektor: 019-20 92 61

M: 076-126 62 60

T Exp: 019-20 92 60

Logga in som redaktör